2024 July 16
(English below)

Sáng 16-7-2024, ĐH Quốc gia TP.HCM đã tổ chức lễ công bố và trao các quyết định của Thủ tướng Chính phủ về tổ chức và nhân sự.

Tại đây, PGS.TS Huỳnh Thành Đạt, Bộ trưởng Bộ Khoa học và Công nghệ đã trao quyết định của Thủ tướng Chính phủ về bổ nhiệm PGS.TS Trần Cao Vinh và GS Nguyễn Thị Thanh Mai giữ chức vụ Phó giám đốc ĐH Quốc gia TP.HCM. Hai quyết định này đã được Thủ tướng Chính phủ ký trong tháng 6-2024 vừa qua, thời hạn giữ chức vụ là 5 năm.

Trước khi được bổ nhiệm, PGS.TS Trần Cao Vinh giữ chức vụ Chủ tịch Hội đồng trường Trường ĐH Khoa học Tự nhiên (ĐH Quốc gia TP.HCM).

PGS.TS Trần Cao Vinh sinh năm 1972, quê Trà Vinh. Thầy tốt nghiệp cử nhân ngành vật lý ở Trường ĐH Tổng hợp (nay là Trường ĐH Khoa học Tự nhiên) năm 1994. Sau đó, Thầy được giữ lại trường, làm trợ giảng tại Khoa Vật lý. Đến năm 1998, Thầy chính thức giảng dạy tại trường.

Từ tháng 4-2007 đến nay, Thầy được bổ nhiệm làm Trưởng phòng Phòng thí nghiệm Vật liệu kỹ thuật cao của trường. Thầy lấy bằng Tiến sĩ Vật lý vào năm 2009 và đến tháng 01-2017, Thầy được công nhận Phó Giáo sư, là Giảng viên cao cấp Khoa Vật lý – Vật lý kỹ thuật.

Ngoài ra, Thầy còn có hơn 17 năm tham gia Ban Chấp hành Công đoàn Trường ĐH Khoa học Tự nhiên ở nhiều vị trí khác nhau. Thầy cũng tham gia công tác quản lý tại trường với nhiều chức vụ như Trưởng phòng Phòng Công tác chính trị, sau là Phòng Công tác sinh viên, Trưởng phòng Phòng đào tạo.

Từ tháng 7-2018 đến tháng 10-2020, Thầy được bổ nhiệm làm Phó Hiệu trưởng và từ tháng 10-2020 đến nay, Thầy giữ chức vụ Chủ tịch Hội đồng trường.

-Theo plo.vn-

On the morning of July 16, 2024, Vietnam National University, Ho Chi Minh City (VNU-HCM) held a ceremony to announce and present the decisions of the Prime Minister regarding organization and personnel.

At the event, Associate Professor Dr. Huynh Thanh Dat, Minister of Science and Technology, handed over the Prime Minister’s decision to appoint Associate Professor Dr. Tran Cao Vinh and Professor Nguyen Thi Thanh Mai as Vice Presidents of VNU-HCM. These decisions were signed by the Prime Minister in June 2024, with a term of 5 years.

Before being appointed, Associate Professor Dr. Tran Cao Vinh served as Chairman of the University Council at the University of Science (VNU-HCM).

Associate Professor Dr. Tran Cao Vinh was born in 1972 in Trà Vinh. He graduated with a bachelor’s degree in physics from the University of Science (formerly the University of General Education) in 1994. He was then retained by the university as a teaching assistant in the Physics Department. In 1998, he officially began teaching at the university.

Since April 2007, he has been appointed Head of theLaboratory of Advanced Materials . He earned his PhD in Physics in 2009 and was recognized as an Associate Professor in January 2017. He is a Senior Lecturer in the Department of Physics – Engineering Physics.

Additionally, he has over 17 years of experience in the Executive Committee of the Trade Union at the University of Science, serving in various roles. He has also held multiple management positions at the university, such as Head of the Political Affairs Department, later the Student Affairs Department, and Head of the Training Department.

From July 2018 to October 2020, he was appointed Vice Rector, and since October 2020, he has been serving as Chairman of the University Council.